Ha a kedvenc tavamon verseny van, általában elmegyek. Most is így tettem. A sorsolásnál a 16-os helyet húztam, ami a tó bejáratával szembeni oldalon volt, középtájon. Előző versenyeken láttam, hogy ez a hely általában menő szokott lenni, szóval végre egyszer a sorsolás is mellettem állt. Eddig tulajdonképpen minden versenyen szélső helyet húztam, mindig valamelyik sarokba, amiből egyszer sikerült kihozni egy hatodik helyet, de többet nem. Előző napon összeállt fejemben a stratégia is, így minden reményem megvolt arra, hogy jó helyezést érjek el.

Felszerelés: 2 bottal lehetett horgászni, ezt igyekeztem is kihasználni a versenyen. Egyik bot a 3,45 méteres Silstar X-Performance botom volt, 0.23-as monofil főzsinór, 35grammos by Döme Vario Method Feeder kosár, 0,08-as fonott horogelőke és 10-es Owner horogtal, csalitüskével. Orsó: Okuma Longbow 40-es, nyeletőfékes. A másik a Leeda Concept GT bot, 3,6méteres hosszban, 20-as monofil főzsinórral, 30grammos pellet feeder kosárral, 0,08-as fonott horogelőke és 8-as Frenetic horog, hajszálelőkével. Orsó: 40-es Linea Effe, nyeletőfékes orsó.

A víz hőfoka már kifejezetten nyári, így etetőanyag tekintetében 3 tervem volt. Elsőszámúként methodozást terveztem Dovit Premium Method mix-szel, második számúként a pellet feeder kosárba töltöttem fokhagymás Pistamix-et. Harmadikként kevertem be Magic Method Pellet Ananász-Hal mikropelletet.

Elsőként a methodos botot raktam össze és 1 bottal, kiakasztott zsinórral kezdtem horgászni.

Halas method mix-szel indítottam a versenyt, halas fluo-spray és fűszeres csali.

A Premium method mixre a első bedobást követően szinte azonnal eltekerte a botot egy kisebb ponty. Jó kezdés, megnyugtatott.

Az első ponty.

Így methodozgattam az első órában, közben összeállítottam a másik botot is és Pistamix-szel kezdtem egy fix helyet meghorgászni.

Pár dobást követően egy szép 4-5 kg körüli amúr jött ki a pistamixes etetésről.

Eddigi legszebb amúromat fogtam ezen a versenyen.

Csaliként pedig 1 szem tejsavas kukorica és 1 szem vajsavas mikropellet. Őt követte egy szintén szebb tükrös, míg methoddal a kisebb halak jöttek.

Egy szebb tükrös nem sokkal 9 óra előtt.

Az első mérlegelésnél, félidőben (9-f10 között valamikor) a bírák elmondása szerint az első helyen álltam a majdnem 11kg-os fogásommal, aminek rendkívüli módon örültem, de sajnos az örömöm eddig tartott, ugyanis itt egy hihetetlen kapásszünet következett be fél 10-től fél 12-ig. Mindent megpróbáltam. Élő csalira sem volt semmi. A fáradozásom eredményeképpen fél 12 körül tört meg a kapásszünet és a hajrában hoztam 2 kisebb pontyot. A mellettem horgászó végül győztes versenyzővel és az egyel tovább tőle jobbra ülő versenyzővel igazi verseny alakult ki a végén és a 2 utolsó pontyommal pedig bedobtam magam a második helyre, amivel eddigi legnagyobb sikeremet értem el. Ehhez hozzáveszem, hogy életem legszebb amúrját is sikerült szákba terelni. Fantasztikus egy délelőtt volt.

Galéria: