Régóta terveztem a fiamat elvinni Szászpára, különleges apropó volt a nyári szünet zárása. 2 bottal horgásztunk a 11-es stégen. Nem volt kifejezetten pörgős peca, de azért a 6-7 szép kilós dévéren kívül fogtunk 2 pontyot és 1 amúrt is. Az amúr 5,5 kilós volt, a legnagyobb hal pedig a 8,5 kilós ponty volt, ami azért szépen megdolgoztatta a Leeda-t. Jól éreztük magunkat, fiam megfogta első amúrját, amely amikor kiugrott a vízből kétszer is fárasztás közben felejthetetlen látvány volt. Ha nem is fogtuk magunkat rommá, mégis kellemes élményekkel tértünk haza.

Szerelék:az egyik bot a Silstar X-Performance 3,45 méteres botom volt, Linea Effe 40-es orsóval, a főzsinór 25-ös monofil damil volt, a 35grammos by Döme Vario Method Feeder kosárba megszoruló gyorskapocsba pedig 0,08-as fonott előkén 10-es szakállnélküli Korum horog csatlakozott. A másik bot a Leeda Concept GT 3,6 méteres botom volt, TF by Döme LCS 4000-es orsóval, a főzsinór 25-ös monofil damil volt, a 30grammos Carp Zoom Method Feeder kosár végén található gyorskapocsba pedig 0,08-as fonott előkén 10-es szakállnélküli Korum horog csatlakozott.

Etetőanyag: többfélével próbálkoztunk, először elsősorban kukorica alapú etetőanyagokkal (Misel Zadravec Plum Method és Pistamix), de a kapások elmaradása miatt próbálkoztunk csípős fűszeres ízvilággal is (Bravo Baits Paprika Jancsi), amelyre meglepetésünkre elsősorban a nagy dévérek jöttek.

A legfogósabb etetőanyag a Dovit Vajsav-Hal Method Pellete lett, erre jött az amúr és a bandanagy töves is.

A csalit is kiemelném. Próbálkoztunk tényleg sok csalival, a legkülönfélébb gyártók minden pelletével, de ismét elsöprő sikert aratott a 8mm-es Dovit Ananász Wormball. Mindkét ponty és az amúr is erre csábult el. Ennyit arról, hogy methodnál a csalinak nincs jelentősége. Egyértelműen van. Nem csak a méret, nem a felhajtóerő, stb számít. Próbáltuk a 8mm-es Wormballok közül a fokhagymásat, a kagylósat és a fűszeres mézest is – teljesen eredménytelenül. Csak az ananászos kellett a halaknak.

Galéria: