Tombol a nyár ezerrel. Nem szeretek élve megsülni a napon, ezért ilyenkor inkább éjszakai horgászatot preferálom. Sajnos egészségügyi problémák miatt az éjszakai horgászat most kizárt volt, de azért vasárnapra egy laza nappali pecát bevállaltam. Árnyékos hely reményében a Kunság tavát céloztam meg. A tóhoz megérkezve sajnos a kiszemelt állás foglalt volt, így a keleti oldalon telepedtem le. Ott kb. délig jól árnyékan vagyok. Aztán majd meglátjuk mi lesz – gondoltam.

A botokat kipakoltam, egyikkel jégbombát kezdtem dobálni kb.20 méterre, másikkal egy kis medertérképezést követően methodozni kezdtem kb 35 méterre. Az etetőkosárba ismét Pistamix került. A végszerelékek a helyükön, épp váltottam pár szót a szomszédokkal, amikor a methodos botom a második bedobást követően karikába görbült a villán, a damilt egészen a klipszelésig húzta le a hal. Ráemeltem, de nem akadt meg. Újradobást követően újabb kapás, de partnál leakadt a hal szákolás előtt. A harmadik kapás ismét nem akadt meg. Horgot cseréltem – nagyobbra és más formájúra. Szakáll nélküli volt ez is és a másik is. Ezután elvétve volt csak leakadás és életem eddigi legsikeresebb pecája alakult ki a napból: 17 db pontyot és 1 db kárászt emeltem halbölcsőmbe. A pontyok nem voltak kapitális méretűek, de rendkívül vehemensen küzdöttek, és amennyiben eltaláltam azt a bizonyos pontot, akkor a leggyorsabb kapás a bedobástól számított 1perc 20mp elteltével következett be és néha a szomszéd segítségét is igénybe kellett venni, mert fárasztás közben a jégbombás etetésemen levő szerelék is hevesen indult meg a víz felé. Mindkettő meglett végülis.

Nem volt egy bonyolult, agyalós nap. Az erjesztett kukoricadara most is bevált, csaliként pedig a sárga, narancssárga, fehér színű popupok, illetve kukorica és gumikukorica kombinációk egyaránt adták a halakat,bár méretben nem sikerült a nagyobb példányokat kapásra ingerelnem. Hamisítatlan nyári peca volt, éhes halakkal, brutális füstölős kapásokkal, csodálkozó és érdeklődő szomszédokkal és sok napsütéssel. Délután 4 körül a kapások lassulni kezdtek, a Pistamix is szép lassan elfogyott, kevertem be egy másik, szintén erősen kukoricás etetőanyagot, de nem adott már halat, én viszont így is elégedetten mentem haza. Pár jobban sikerült kép azért most is összejött.