1,5 héttel első próbálkozásom után a nemzeti ünnepünk napján immáron sokkal kellemesebb időben tettem látogatást Tiszatenyő Horgászegyesület taván. Emlékeztetőül, ez egy kis tó, alig 1 hektár talán. Viszont a hét elején 5 mázsa pontyot telepítettek bele a fenntartók, s ez reménnyel töltött el. Reggel 8 körül értem a tóhoz, s a múltkori helytől eltérően a tó jobb oldalán foglaltam helyet, szintén oldalközépen, mert a sarkok már foglaltak voltak. Határozottan többen voltunk, mint múltkor.

Mindkét botomra method kosarat raktam ez alkalommal, etetőanyag gyanánt pedig a 3 napja Szegeden is használt Dovit ananász-hal ízesítésű MMM zacskójának másik fele és rásegítő alapozó etetésként a Dovit Black Method etetőanyag Big Carp Baits muskotályos-ananászos hidegvízi CSL-lel és egy doboz csontival megtámogatva. Gombócokat formálva próbáltam part szélén etetést felépíteni ezzel a fekete etetővel. A medium botommal a szélén az etetést, a heavy botomal pedig a tó közepét vallattam, természetesen kiakasztott zsinórklipsszel, mint mindig. Csalik a szokásos élő csalik, majd pelletek és popup variácók szintén szokásos váltakozó folyama.

Ezen a napon a halak alulmúlták önmagukat, mert a szép napsütéses, és általában szélcsendes idő ellenére kapás nélkül ültek a botok mellett a sporik – köztük én is. Elnéztem, ahogy bal oldalamon 2 nálam idősebb, methodos horgász pár kisebb kárász és keszegféle után pakol és megy haza, aztán jobb oldalamon klasszikus fenekezős szerelékkel és úszóssal próbálkozók kapás nélkül feladják és szintén hazamennek. Ezt követően bal oldalamra az egyik leghíresebb csaligyártó cég botjával, orsójával és csalijával felszerelt methodozó fiatal sporttárs ült le, jobb oldalamra pedig nagyon alap felszereléssel játszadozó gyerekek telepedtek. Ezt csak azért részletezem, hogy látható legyen: próbálkoztak itt sokan, sokféle módszerrel. Mondanom sem kell egyik sem fogott semmit szintén. Engem a teljes betlitől egy kis 10 dekás kárász mentett meg. Ez egy ilyen nap volt. Semmi nem ment. Persze a tó másik felén 2 horgász megint fogott 1-1 pontyot és az egyik akasztott valami elég nagy halat, valószínűleg harcsát, görbült a finomszerelékesnek semmiképpen nem mondható bot a 45-ös damillal, a látvány összegyűjtötte a fél tavat, de sajnos a hal a sziget mögé bebújva leakadt.

Dél után már a szél is fel-feltámadt, kapás továbbra sem volt, így hát a meglevő etetőanyagot elhorgászva a 4 órási záráskor annyira nem jókedvvel, de hazaindultam. Volt már máskor is, hogy friss telepítés nem adott halat, de semmi baj a víz még mindig nincs 10 fokos, kora tavasz van még. Majd legközelebb…